Strict Standards: Declaration of Site::display() should be compatible with ViewController::display() in /home/hotelroy/public_html/importanneresort.com/_classes/hr/dimedia/framework/Site.class.php on line 0
Organizacija Izleta - Dubrovnik izleti | Importanne resort
Nazovite / kontaktirajte nas

Rezervacije:

sales@importanneresort.com
+385 20 440 100

Trebate pomoć?

Dubrovnik HR
|    12 °C ( 53 °F )    | O Resortu
 
PRONAĐITE SMJEŠTAJ   
Avantura
Otkrijte prirodne ljepote juga Jadrana
Avantura
Otkrijte prirodne ljepote juga Jadrana
Avantura
Otkrijte prirodne ljepote juga Jadrana
Avantura
Avantura

Organizacija izleta

Importanne Resort svojim je gostima osigurao raznoliku ponudu izleta koji omogućuju upoznavanje s ljepotama južne Dalmacije i susjednih država, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. U predvorju recepcije Resorta možete dobiti sve potrebne informacije o organiziranim izletima na otoke Mljet ili Korčulu, Elafitsko otočje te susjedne zemlje ili kreirajte izlet po vlastitim željama.Importanne Resort preporuča:

Nacionalni park Mljet: Otok Mljet najduži je otok u dubrovačkom arhipelagu prepoznatljiv po bogatoj povijesti, arheološkim i kulturnim otkrićima te iznimnim prirodnim ljepotama. U mjestu Polače poznati su ostaci rimske palače, a zapadni dio otoka proglašen je nacionalnim parkom s Malim i Velikim slanim jezerom te samostanom na otočiću sv. Marije unutar jezera. Od prirodnih ljepota preporuča se i posjet Odisejevoj špilji koja, u određenom vremenskom razdoblju tijekom dana, pruža prekrasnu tirkiznu boju mora.

Otok Lokrum: Desetominutna vožnja brodom iz stare gradske luke dovest će vas na otok Lokrum, otok pod zaštitom UNESCO-a kao prirodni rezervat te specijalni rezervat šumske vegetacije. Iako vrlo blizu grada, Lokrum je egzotično i tajanstveno mjesto prepuno raznolikog biljnog i životinjskog svijeta koje će vas oduševiti. Posebnu zanimljivost predstavljaju biljke eukaliptusa, kaktusa i sukulenata, a posebno iznenađenje svakako su paunovi koji svoju raskoš pokazuju svakom posjetitelju. Lokrum se prvi put spominje 1023. godine kao mjesto utemeljenja benediktinskog samostana, a prema legendi svoj je spas na otoku pronašao i Richard Lavljeg Srca vraćajući se s križarskog pohoda iz Palestine. Posjetitelji na otoku mogu uživati u kupanju i sunčanju, razgledavanju prirodnih ljepota te šetnji do vrha otoka i tvrđave Fort Royal s koje se pruža predivan pogled na Dubrovnik opasan zidinama.

Elafitski ili Jelenji otoci: Zanimljivo otočje čini osam otoka i pet otočića, od kojih su tri naseljena: Koločep (Kalamota), Lopud i Šipan. Iz gradske luke Gruž, svakodnevno možete posjetiti ove otoke nastanjene od davnih vremena kojima svjedoče ilirske građevine, grčki i rimski toponimi. Svaki nosi svoju tradicionalnu baštinu, osiguravajući posjetiteljima razgledavanje starohrvatske crkvice na Koločepu, ljetnikovca obitelji Skočibuha-Stjepović u Suđurđu ili crkve sv. Stjepana u Luci Šipanskoj. Šipansko polje vinove loze i maslina te kristalno čisto more sa svojim plodovima osiguravaju jedinstvene specijalitete, a pješčana plaža Šunj, na otoku Lopudu, pruža odmor iz snova.

Arboretum Trsteno
: Arboretum u Trstenom jedini je arboretum na jadranskoj obali te najstariji arboretum u svijetu, poznat po povijesnim perivojima te sredozemnim i egzotičnim biljkama. Prekrasna stabla palmi, eukaliptusa, lovora i kaktusa, renesansni ljetnikovac Gučetić-Gozze te barokna fontana s Neptunom i nimfama oduševit će svakog posjetitelja.